Træning og kost
30. september 2014

Guide: Styrk dit helbred med krydderier

Sætter du lighedstegn mellem godt helbred og krydderier? Måske ikke – men krydderier kan faktisk meget andet end at give maden god smag og farve
Af: Camilla Leyla Lind
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-38-krydderier-p.jpg

Foto: Stock & privat

Sætter du lighedstegn mellem godt helbred og krydderier? Måske ikke - men krydderier kan faktisk meget andet end at give maden god smag og farve. Krydderier er nemlig spækket med antioxidanter, der både kan forebygge sygdomme, øge dit velvære, holde dig slank og endda sikre dig en velduftende ånde! Vores ekspert og læge Charlotte Bech viser dig her, hvordan du får mest muligt ud af dine krydderier.

> Få også den store vitaminguide - Vitaminer fra A-Z

De fleste undersøgelser af krydderier er udført med ekstrakt fra planterne eller med en aktiv ingrediens fra krydderiet. Størstedelen af undersøgelserne er altså ikke lavet på de tørre krydderier, og derfor kender man endnu ikke virkningen af tørrede krydderier. Brug derfor de friske krydderier, så ofte du kan.

De fire typer krydderier:

1. De søde og velværeskabende krydderier:

Nelliker, kanel og kardemomme

2. De milde og fordøjelsesfremmende krydderier:

Stødt koriander, fennikel, spidskommen, muskatnød og bukkehornsfrø

3. De stærke fordøjelsesfremmende krydderier:

Hvid og sort peber og cayennepeber

4. De afbalancerende krydderier:

Timian, oregano, rosmarin, basilikum og frisk koriander

> Få opskrifterne på tre super drikke der booster krop og sjæl

3 stærke om krydderier:

Læs mere om:

Læs også