Opskrift på æblesalat med chorizo
Foto: Jes Buusmann
En lækker og let ret der kan bruges som enten forret hovedret eller til frokost. Man kan supplere med ost og brød til. Det er en frisk og let salat som du kan, hvis du har lidt svært ved at finde ny inspiration til dine salater, prøve af og forny dine spisevaner med. Det gode ved denne salat er at den sagtens kan fungere alene som et helt måltid.
Tid: 20 minutter.
Antal personer: 4
Ingredienser til æblesalat med chorizo:
• 300 g hel chorizopølse
• 1 stort rødløg
• 4 røde æbler
• Saften fra ½ citron
• 50 g valnøddekerner
• 80 g soltørrede tranebær (eller rosiner)
• 1 bundt purløg
• 1 spsk. balsamico-eddike
• 3 spsk. olivenolie
• Salt og friskkværnet peber
• 100 g rucolasalat
Tilbehør:
• Grovflute
1. Skær chorizopølse i 1 cm tykke skiver og steg dem sprøde og gyldne på begge sider på en tør pande. Lad chorizoskiverne køle af på et stykke køkkenrulle.
2. Pil rødløget. Skær rødløg og æbler i små tern, som blandes med chorizo og citronsaft.
3. Hak valnødder, tranebær og purløg groft og vend det i chorizoblandingen sammen med balsamico, olivenolie, groft salt og friskkværnet peber.
4. Skyl og tør rucolasalaten og vend den sammen med blandingen lige inden servering. Server retten med brød til.
Find andre inspirerende opskrifter her:
Salat med mango, mozzarella og parmaskinke