SÅDAN spiser du sundt!
Tidens kostdebat er heftig, og du får hele tiden nye modstridende informationer at vide, om hvad der er sundt og usundt at spise og drikke. Derfor reder vi trådene ud og giver dig klar besked, om hvad du trygt kan indtage med god samvittighed.
Er antioxidanter virkeligt så fantastiske?
Antioxidanter som især findes i forskellige typer frugt og grønt, skulle gøre os mindre syge. Men nu viser undersøgelser, at det ikke kan konkluderes hvorvidt antioxidanterne bliver optaget i kroppen.
Selvom det ikke er sikkert at du får antioxidanter, så får du en lang række andre gavnlige næringsstoffer fra frugt og grønt- så spis løs alligevel.
Må jeg virkelig ikke drikke mælk?
Debatten om mælk har raset længe og den er langt fra slut. Den nuværende forskning viser dog, at du sagtens kan have et normalt mælkeforbrug. Mælk er nemlig en god kilde til protein og kalk, som sikrer os sunde knogler og mindsker risikoen for knogleskørhed.
Dog er det bevist, at et stort forbrug af de fede mælkeprodukter kan øge risikoen for åreforkalkning og hjertesygdomme. Så hold dig til de produkter med lavt fedtindhold og suppler eventuelt med mandler, hasselnødder, bønner og kikærter som også er gode kilder til kalk. Lisa Bolting, chefdiætist på SlankeDoktor.dk tilføjer at drikkemælk max bør have 0,5 g fedt og surmælksprodukter max 1,5 g fedt.
Q Slank er et samarbejde med SlankeDoktor - Meld dig ind i dag og tag et kilo om ugen.
Skal jeg virkelig undvære min spegepølsemad?
En række forskningsresultater har peget på, at en række forskelligt forarbejdet kød som pølse, bacon og pålæg kan indeholde nitrit, som kan have en negativ indvirkning på kroppen. Andre undersøgelser har vist, at kødet øger risikoen for hjerte- kar sygdomme.
Dommen er desværre, at det er bedst at holde igen med det forarbejde kød. Spis i stedet kød du selv tilbereder hjemme i køkkenet.
Læs mere:
Undgå depression med motion
Blend dig sund og slank - få en gratis stavblender!
Web-Tv: "Derfor startede jeg vægtkonsulenterne"