Spis efter din kropsform - Opskrifter til æbleformen
Foto skovdal og skovdal/ Stine Christensen
Når du skal spise efter din kropsform er det vigtig at man følger den rigtige diæt. Her får du opskrifterne og en dagsplan du skal følge hvis din kropsform er æble.
Er du i tvivl om hvilken kropsform DU har? Læs mere om de forskellige kropsformer her.
Morgen:
Omelet
Til 1 person
Spis efter din kropsform - dagsplan for æblet
Morgen: Omelet
Formiddag: 100g grøntsager + 8 valnødder
Frokost: Kyllingemuffins
Eftermiddag: HytteHIT
Aften: Lækker Laks
Sen aften: Te
Skulle den søde tand byde ind får du også en dessert opskrift på de lækre popcakes
- 1/8 rød peber
- 1 håndfuld spinatblade
- 2 champignoner
- 2 æg og 1 æggehvide
- 2 spsk havregryn
- 1 tsk gurkemeje
- salt og peber
- ½ tsk kokosolie eller smør til stegning
Tilbehør:
100 g vindruer
Skær rød peber, spinat og champignoner i små stykker. Pisk æggene sammen, og tilsæt havregryn, krydderier og til sidst grøntsagerne. Varm panden op med kokosolie, og hæld massen på panden. Steg den færdig ved svag varme i ca. 10 minutter. Server vindruer til.
Fakta: Gurkemeje menes at hæmme betændelsestilstande og er derfor godt at bruge. Meget af den betændelse, der findes i kroppen, skyldes enzymet COX (cyclooxygenase), og når gurkemeje virker betændelseshæmmende, er det, fordi det modvirker dette enzym.
Få også Thomas Rode's kostplan til stenalderkost her
Frokost:
Kyllinge muffins
Kog linserne som anvist på pakken. Bland alle ingredienser til kyllingemuffins i en skål, og fordel blandingen i 6 muffinforme. Bag dem i 25 minutter ved 175 grader. Afkøl linserne, og blend dem med de øvrige ingredienser til dippen i en foodprocessor til en ensartet masse. Tag 2 spsk linsedip, bland enten peanuts eller tranebær i blandingen, og server de 6 muffins med grøntsagsstave og dip.
Til 6 personer
- 400 g kyllingefars
- 2 æg
- ½ hakket løg
- 1 finthakket bladselleri
- 1 dl havregryn (æble)
- 1 dl mandelmel (pære)
- 2 fed knust hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk timian
- 2 tsk sennep
- 1 tsk peber
- ½ tsk salt
Linsedip:
- 3 dl ukogte linser
- 2 fed knust hvidløg
- 1 knivspids hakket chili
- 2 spsk græsk yoghurt
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- 2 spsk linsedip blandes med 15 g peanuts eller andre nødder (æble)
- 2 spsk linsedip blandes med 20 g tranebær (pære)
Tilbehør:
Grøntsagsstave (mængden afhænger af appetitten)
Sådan gør du:
Kylling er rig på protein og tryptofan. Tryptofan er en aminosyre, der er vigtig, for at vi kan få en god nats søvn, da det skal bruges til at danne melatonin, og så påvirker det dannelsen af hormonet serotonin, som er vores naturlige 'lykkepille'. Hvis det er muligt, så vælg økologisk kylling. Den er nemlig ikke pumpet med sukkervand.
Eftermiddag:
HytteHIT
Til 1 person (æble)
1 æble
15 g peanutbutter (uden sukker)
60 g hytteost
kanel
Sådan gør du:
Del æblet midtover, skær toppen af, og skroget ud, så der opstår et hulrum. Smør peanutbutter på den ene æbleskive, læg herefter hytteost i hulrummet, og placer den anden del af æblet oven på. Drys med kanel.
FAKTA: Hytteost er rigt på protein og indeholder også calcium, som er vigtigt for knoglerne Det giver en cremet smag og kan bruges til både frugt og grøntsager
Aften:
Lækker laks
Til 2 personer
- 2 x 125 g laksesteak
- olivenolie til stegning
- salt og peber
- 100 g spinatblade
- 12 små cherrytomater, halverede
- ½ rød peber i tynde strimler
- ½ forårsløg i tynde strimler
- 30 g ristede pinjekerner (æble)
- 60 g dadler skåret i stykker (pære)
Dilddressing:
- 1 dl græsk yoghurt
- ½ spsk majonæse (se opskriften side 202)
- 1 tsk tamari/soya
- ½ bundt dild
- ½ tsk salt
- 1 drys peber
- 1 knivspids stevia
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne til dilddressingen sammen, og stil den på køl. Skær skindet af laksen, og steg den på panden i lidt olivenolie i 3-4 minutter på hver side, og drys med salt og peber.
Fordel spinatbladene på 2 tallerkener. Læg laksestykkerne oven på spinatbladene, og fordel tomater og rød peber rundt om. Drys med forårsløg og enten pinjekerner eller dadler. Hæld dressingen over til sidst.
Laks er en fed fisk og rig på omega 3-fedtsyrer samt D-vitamin og E-vitamin
Dessert opskrift på Popcakes
Du kan pynte med alt fra nødder,tørrede frugter, blomster og krydderurter.
Nougat drømme
- 10 stk.
- Ingredienser:
- 10 træpinde
- 100 g hasselnødder
- 100 g dadler (med sten)
- 1 spsk smeltet kokosolie
- ½ tsk vanilje
Overtræk: 50 g 70 % smeltet chokolade
Pynt:
Brug alt lige fra mynteblade, spiselige blomster, bipollen, hakkede nødder, gojibær, morbær til kokosflager. Her er de lavet med kokosflager, bipollen, gojibær, mynteblade og hakkede hasselnødder. Befri dadler fra sten. Rist hasselnødderne ved 180 grader i 10-15 minutter, og lad dem køle af. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Form dejen til 10 små kugler, og sæt dem på hver sin træpind. Stil dem i fryseren i 2 timer, så de bliver hårde. Smelt chokoladen og vend kuglerne i chokoladen. Drys straks med pynt, og lad chokoladen tørre.
Alle opskrifter og information er gengivet med tilladelse fra forlaget Lindhardt og Ringhof