3 gode cocktails til juledagene

Foto: Columbus Leth
3 GODE COCKTAILS TIL JULEDAGENE
Alle opskrifterne er på 1 cocktail
Moscow Mule
En halvstærk og stor drink, men når du først har taget en tår, har du ikke noget ønske om, at den skal være mindre

6 cl vodka
2 cl limesaft
isterninger
10-12 cl ginger beer
Hæld vodka, limesaft og isterninger i et glas. Top med ginger beer, og pynt med limebåde.
TIP: Vodkaen på billedet er Den Klodsede Bjørn Vodka, som er håndlavet på en blanding af den fineste byg- og hvedemalt fra danske marker.
Sloegin Spritz
Der er lidt jul over smagen, for slåengin har marcipanagtige noter. Servér evt. denne cocktail til risalamanden

4 cl slåengin
5-6 blåbær
isterninger
8 cl tør mousserende vin
rød skovsyre
Hæld gin, blåbær og isterninger i et vinglas. Top med mousserende vin, og pynt med skovsyre.
TIP: Blåbærrene er fine i den mørke gin, men du kan også bruge en almindelig gin og f.eks. havtorn for at give den et lysere look.
Oaxacan Old Fashioned med orangechips

1 tsk. rørsukker
3-4 dråber orange cocktailbitter
6 cl god tequila eller mezcal
ORANGECHIPS:
2 dl vand
100 g sukker
2 usprøjtede citrusfrugter, f.eks. citron og blodappelsin
ORANGECHIPS: Bring vand og sukker i kog i en gryde. Skær citrusfrugterne i ultratynde skiver på et mandolinjern eller en pålægsmaskine, og læg dem i sukkerlagen. Lad dem koge med i 2 minutter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør dem i ovnen i 2-3 timer ved 100°.
Rør sukker sammen med orange cocktailbitter, og hæld tequila eller mezcal over. Pynt med orangechips.
TIP: Overskydende orangechips kan sagtens gemmes i en lufttæt emballage.
PRØV OGSÅ: 3 festlige nytårscocktails