
Årets julemad: Vaniljebagte rodfrugter

foto: Bjørn Jakobsen
Tilbehør til din julemad - Vaniljebagte rodfrugter
(6 personer)
Ingredienser
1 kg rodfrugter f.eks. forskellige gulerødder, persillerod, pastinak og selleri
Andefedt, olie eller smør
1 stang vanilje
100 g nødder - gerne en blanding af valnødder, hasselnødder, pekan og mandler
Salt, peber
Persille
LÆS MERE: SØNDAG har samlet de 4 ultimative opskrifter til årets julemad, find opskrifterne her
Fremgangsmåde
Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på skrå. Steg dem i 5 min. ved god varme i smeltet andefedt og en flækket vaniljestang.
Bland med grofthakkede nødder, hæld i et ovnfast fad og steg møre dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille inden servering.
Vild med rodfrugter, så prøv denne grove vintersalat, som også passer til anden, se opskriften her
Læs mere om: