Årets julemad: Vaniljebagte rodfrugter

foto: Bjørn Jakobsen
Tilbehør til din julemad - Vaniljebagte rodfrugter
(6 personer)
Ingredienser
1 kg rodfrugter f.eks. forskellige gulerødder, persillerod, pastinak og selleri
Andefedt, olie eller smør
1 stang vanilje
100 g nødder - gerne en blanding af valnødder, hasselnødder, pekan og mandler
Salt, peber
Persille
LÆS MERE: SØNDAG har samlet de 4 ultimative opskrifter til årets julemad, find opskrifterne her
Fremgangsmåde
Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på skrå. Steg dem i 5 min. ved god varme i smeltet andefedt og en flækket vaniljestang.
Bland med grofthakkede nødder, hæld i et ovnfast fad og steg møre dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille inden servering.
Vild med rodfrugter, så prøv denne grove vintersalat, som også passer til anden, se opskriften her