Mad
30. oktober 2009

Æbler med makronlåg

Vaniljelækre æbler med knasende sprødt makronlåg
Af: Camilla Zarah Lawes
Æbler med makronlåg

Foto: Columbus Leth

Opskrift på æbler med makronlåg

200 g butterdej (optøet fra frost)
100 g mørk chokolade 70 %, grofthakket
4 faste store æbler, skrællede og delt i 8 både, uden kernehus
Korn af ½ god vaniljestang
2 spsk. sukker
Fintrevet skal af 1 appelsin
3 spsk. cognac (kan undlades)
50 g hakkede hasselnødder
150 g finthakkede mandler
200 g sukker
2 æg

Endvidere:
1 firkantet form på 23 x 23 cm med løs bund

Tilbehør:
Vaniljeis eller flødeskum

Fordel butterdejen i formen, drys med chokolade, og læg æblebådene helt tæt på dejen. Bland vaniljekornene i sukkeret, og drys det over æblerne sammen med appelsinskal og cognac. Rør de to slags nødder med sukker, og pisk æggene i et ad gangen. Fordel makronmassen helt tæt over æblerne, og bag kagen på nederste rille i en 175° varm ovn i ca. 40 minutter, til makronmassen hæver op og er fint gylden. Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum, men den smager nu skønt, som den er.

Prøv også:
Efterårets æbler - 3 lækre opskrifter

Læs mere om:

Læs også