Æbler med makronlåg
Foto: Columbus Leth
Opskrift på æbler med makronlåg
200 g butterdej (optøet fra frost)
100 g mørk chokolade 70 %, grofthakket
4 faste store æbler, skrællede og delt i 8 både, uden kernehus
Korn af ½ god vaniljestang
2 spsk. sukker
Fintrevet skal af 1 appelsin
3 spsk. cognac (kan undlades)
50 g hakkede hasselnødder
150 g finthakkede mandler
200 g sukker
2 æg
Endvidere:
1 firkantet form på 23 x 23 cm med løs bund
Tilbehør:
Vaniljeis eller flødeskum
Fordel butterdejen i formen, drys med chokolade, og læg æblebådene helt tæt på dejen. Bland vaniljekornene i sukkeret, og drys det over æblerne sammen med appelsinskal og cognac. Rør de to slags nødder med sukker, og pisk æggene i et ad gangen. Fordel makronmassen helt tæt over æblerne, og bag kagen på nederste rille i en 175° varm ovn i ca. 40 minutter, til makronmassen hæver op og er fint gylden. Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum, men den smager nu skønt, som den er.
Prøv også:
Efterårets æbler - 3 lækre opskrifter