Mad
21. juli 2016Ærtesuppe med gedeost-crostini
Uhm - skøn suppe med sprøde ostebrød. Brødet til crostini må godt være lidt tørt, inden det ristes, så brug gerne brød fra dagen før. Her får du opskriften på ærtesuppe med gedeost-crostini
Af: Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ærtesuppe med gedeost-crostini til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 5-6 minutter DET SKAL DU BRUGE1 bundt forårsløg300 g spidskål1 spsk. olivenolie til stegningskal af 1 usprøjtet citron1 l grøntsagsbouillon400 g frosne ærtersalt og friskkværnet peberfriske ærteskud GEDEOST-CROSTINI1 flute3 spsk. olivenolie100 g fast gedeost1 spsk. flydende honning1 bundt basilikum PRØV OGSÅ: Vild med ærtesuppe? Så prøv også en skøn ærte-aspargessuppe med bresaolaruller og røsti - få opskriften herOpskrift - sådan laver du ærtesuppe med gedeost-crostini
1. Skyl og hak forårsløg, bevar gerne meget af den grønne top. Skyl og hak spidskål groft. Opvarm olien i en gryde, og steg forårsløg og spidskål, til det lige falder sammen. Riv citronskal ned i gryden. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad det simre under låg i 15 minutter. Tilsæt frosne ærter, og kog i 5 minutter. Tag suppen af varmen, og blend den med stavblender til en cremet grøn suppe. Smag til med salt og peber. Pynt med ærteskud ved servering. 2. GEDEOST-CROSTINI: Tænd ovnen på 200°. Skær 8 skiver flute, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp skiverne med halvdelen af olivenolien. Skær gedeosten i skiver, og fordel osten på brødet. Dryp osten med honning, og dryp resten af olivenolien udover. 3. Drys med hakket basilikum, og bag brødene i ovnen i 5-6 minutter, til osten bliver blød, og brødets kanter får farve. Servér gedeost-crostini til ærtesuppen. Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her
Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her
Torsdag: Røget makrel og speltsalat med friske ærter - Få opskriften her
Fredag: Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing - Få opskriften her