Bagt risotto med svampe og bacon
Aftensmad

Bagt risotto med svampe og bacon

21. december 2016(Opdateret 21.12.16)
Af: Marie Melchior
Gør risotto til verdens nemmeste ret ved at tilberede den i ovnen. Her får du opskriften på bagt risotto med svampe og bacon

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 150 g markchampignoner
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g bacontern
  • 150 g risottoris
  • ½ l varm kyllingebouillon
  • 100 g frisk babyspinat
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 25 g smør
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180°. Pil og hak hvidløg og skalotteløg.
  2. Rens champignonerne, skær stokken væk, og hak champignonerne groft.
  3. Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde.
  4. Tilsæt champignonerne, og steg videre, til de får farve.
  5. Tilsæt bacon, og steg den gylden.
  6. Fordel risene i en lille bradepande.
  7. Hæld varm bouillon over, og fordel svampeblandingen øverst.
  8. Dæk bradepanden til med alufolie, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid.
  9. Tag fadet ud af ovnen.
  10. Skyl og tør babyspinat. Bland parmesan og smør i risottoen, og top med spinat.
  11. Krydr med salt og peber, og servér straks.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også