Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Bagt risotto med svampe og bacon
21. december 2016
(Opdateret 21.12.16)
Af:
Marie Melchior
Gør risotto til verdens nemmeste ret ved at tilberede den i ovnen. Her får du opskriften på bagt risotto med svampe og bacon
Det skal du bruge (4 pers)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
150 g markchampignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g bacontern
150 g risottoris
½ l varm kyllingebouillon
100 g frisk babyspinat
50 g friskrevet parmesan
25 g smør
Salt, peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak hvidløg og skalotteløg.
Rens champignonerne, skær stokken væk, og hak champignonerne groft.
Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde.
Tilsæt champignonerne, og steg videre, til de får farve.
Tilsæt bacon, og steg den gylden.
Fordel risene i en lille bradepande.
Hæld varm bouillon over, og fordel svampeblandingen øverst.
Dæk bradepanden til med alufolie, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid.
Tag fadet ud af ovnen.
Skyl og tør babyspinat. Bland parmesan og smør i risottoen, og top med spinat.
Krydr med salt og peber, og servér straks.
Se flere opskrifter på risotto her.
Læs mere om:
Opskrifter på risotto
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også