Burger med edamame-bøf og chilimayo
Aftensmad

Burger med edamame-bøf og chilimayo

25. juli 2019(Opdateret 25.07.19)
Af: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Denne grønne burger mætter og smager lige så herligt som den klassiske variant. Her får du opskriften på burger med edamame-bøf og chilimayo
20 min4 personer
Tid i alt 55 min

EDAMAME-BØFFER

  • 500 g edamamebønner uden bælg, fra frost
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 3 spsk. chiafrø

CHILIMAYO

  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • salt

TIL SERVERING

  • 4 burgerboller
  • 2 modne avocadoer
  • 1 lille rødløg
  • ½ agurk
  • 125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du burger med edamame-bøf og chilimayo

Edamame-bøffer

  1. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg.
  2. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, salt, æg og chiafrø sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter. Forvarm imens ovnen til 220°.
  3. Form store bøffer af edamame-dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til bøfferne er sprøde og faste.

Chilimayo

  1. Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.

Servering

  1. Lun burgerbollerne. Halvér avocadoer, og løft kødet ud med en ske. Skær det i skiver.
  2. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Skyl agurken, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl og tør salaten.
  3. Skær burgerbollerne over, smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med edamame-bøffer, grøntsager og salat.

TIP: Har du chilimayo til overs fra om mandagen, kan du sagtens bruge det i sushirullerne.

Få flere opskrifter på burger her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også