Denne grønne burger mætter og smager lige så herligt som den klassiske variant. Her får du opskriften på burger med edamame-bøf og chilimayo
20 min4 personer
Tid i alt 55 min
EDAMAME-BØFFER
500 g edamamebønner uden bælg, fra frost
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. salt
2 æg
3 spsk. chiafrø
CHILIMAYO
1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt
TIL SERVERING
4 burgerboller
2 modne avocadoer
1 lille rødløg
½ agurk
125 g blandet grøn salat
Opskrift - sådan laver du burger med edamame-bøf og chilimayo
Edamame-bøffer
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg.
Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, salt, æg og chiafrø sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter. Forvarm imens ovnen til 220°.
Form store bøffer af edamame-dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til bøfferne er sprøde og faste.
Chilimayo
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
Servering
Lun burgerbollerne. Halvér avocadoer, og løft kødet ud med en ske. Skær det i skiver.
Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Skyl agurken, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl og tør salaten.
Skær burgerbollerne over, smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med edamame-bøffer, grøntsager og salat.
TIP: Har du chilimayo til overs fra om mandagen, kan du sagtens bruge det i sushirullerne.