Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat
7. juli 2021
(Opdateret 07.07.21)
Af:
Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat
4 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
400 g lyssej
400 g torsk
200 g røget laks
salt og friskkværnet peber
3 æg
1 spsk. hvedemel
1½ dl piskefløde
smør + olie til stegning
Søde kartoffelfritter
200 g søde kartofler
olie
salt og friskkværnet peber
Tomatsalat
3 modne bøftomater
1 kugle frisk mozzarella, 150-200 g
3 skalotteløg
frisk basilikum
3-4 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat
Søde kartoffelfritter: Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
Læg dem i et ovnfast fad. Dryp med lidt olie, og drys med salt og peber.
Bag dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er møre.
Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på et fad.
Skær mozzarella i skiver, og læg dem oven på tomaterne.
Pil og hak skalotteløg, og drys dem over tomaterne.
Pynt med basilikumblade. Dryp med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Blend lyssej, torsk og laks med salt og peber i en foodprocessor.
Tilsæt æg, mel og fløde, og blend lidt mere. Form farsen til små frikadeller med 2 spiseskeer.
Steg dem i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Servér friskefrikadellerne med søde kartoffelfritter og tomatsalat til.
Se flere opskrifter på fiskefrikadeller her.
Læs mere om:
Opskrifter på fiskefrikadeller
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også