Lækre, hjemmelavede fiskefrikadeller og en frisk kartoffelsalat med masser af urter. Så bliver det ikke mere sommerligt. Her får du opskriften på fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat
4 personer
Fiskefrikadeller
600 g torskefilet
1 æg
3 spsk. hvedemel
½ dl mælk
1 tsk. salt
friskkværnet peber
smør til stegning
Kartoffelsalat
650 g nye kartofler
½ bundt radiser
150 g friskbælgede ærter
1 spsk. kapers
1 lille håndfuld dild
½ bundt purløg
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
Dressing
2 dl cremefraiche
skal og saft af ½ usprøjtet citron
1 lille håndfuld dild
½ bundt purløg
salt og friskkværnet peber
Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat
Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl.
Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør kødet med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt farsen på køl.
Kartoffelsalat (forsat): Halvér kartoflerne. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Bland kartofler, ærter, radiser og kapers. Hak dild og purløg fint. Rør citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend det i salaten sammen med dild og purløg.
Cremefraichedressing: Rør cremefraiche med fintrevet citronskal og finthakket dild og purløg. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før du vender dem. Servér med kartoffelsalat og cremefraichedressing.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.