Opskrift på lækre fiskefrikadeller.
Aftensmad

Grundopskrift på ægte fiskefrikadeller

28. januar 2022(Opdateret 28.01.22)
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Lav en grundfars til fiskefrikadeller af fisk eller skaldyr og kom forskelligt fyld i. Servér kartofler, rugbrød, pasta eller ris til dine fiskefrikadeller – gerne fulgt af remoulade, pickles, stuvede grøntsager, tomatsauce eller salat.

Grundopskrift til fiskefrikadeller

  • 250 g torskefilet, sejfilet eller lign. uden små ben
  • Salt, peber
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 lille spsk mel
  • 1 lille spsk kartoffelmel
  • Lidt mælk
  • Smør og olie til stegning

Sådan laver du fiskefrikadeller

  1. Hak fisken i foodprocessoren sammen med lidt salt og peber og løget.
  2. Hæld farsen op i en skål og rør æg, de to slags mel og lidt mælk i, til konsistensen er god.
  3. Form og steg fiskefrikadellerne i lidt olie og smør på en pande.

TIPS:

  • Lav evt. en større portion fars til fiskefrikadeller og frys ned.
  • Er der fiskefrikadeller tilovers fra aftensmaden, er de perfekte som sundt pålæg på rugbrød i madpakken.

Hjemmelavede fiskefrikadeller smager bare meget bedre end de kedelige købe-fiskefrikadeller, som er mistænkeligt seje i det. Og det er jo ikke så svært at lave fiskefrikadeller - faktisk er det lige så nemt som at lave almindelige frikadeller. Så hvorfor ikke lavet dine fiskefrikadeller selv?

Med den her nemme grundopskrift på fiskefrikadeller, kan du variere lige præcis som du vil. Prøv fx en af de her varianter:

Læs også