Hjemmelavet sushi:  Maki med laks og avocado
Aftensmad

Hjemmelavet sushi: Maki med laks og avocado

1. februar 2022(Opdateret 01.02.22)
Af: Marie Tegner, oversat af Marianne Arnvig
Foto: Katja Kristoferson
Prøv at lave din egen sushi! Makiruller er ris og fyld rullet i noritangplader – du har brug for en bambusmåtte til at rulle denne type hjemmelavet sushi.
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • Ingredienser til 16 stk.
  • 1½ dl sushiris
  • 1 spsk riseddike
  • 2 tsk sukker
  • 2 knsp salt
  • 2 ark noritang
  • 1-2 tsk wasabi

FYLD

  • 100 g fersk laksefilet, i strimler
  • ¼ agurk i stave
  • ½ avocado i tynde stave
  • ¼ rød peber, i strimler

OMELET TIL FYLD

  • 1 æg
  • ½ knsp salt
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk soja, gerne japansk, f.eks. Kikkoman
  • ½ tsk rapsolie

TILBEHØR

  • Soja
  • Wasabi

Opskrift - sådan tilbereder du hjemmelavet sushi

  1. Skyl risene, læg dem i blød i 2½ dl vand i ca. 30 min. og kog dem heri i 15 min. ved svag varme. Lad dem stå med låget i yderligere 5 min. og hæld dem derefter over i en lav, bred skål.
  2. Pisk riseddike, sukker og salt sammen og hæld det over risene. Rør det rundt, så det afkøler hurtigt.
  3. Pisk æg, 1 spsk vand, salt, sukker og soja sammen og steg en omelet i olien. Fold den på midten, afkøl og skær den i strimler.
  4. Læg et ark tang med den blanke side nedad på en bambusrullemåtte (eller evt. bagepapir). Bred halvdelen af den kogte ris ud herpå– undgå 2 cm ved den øverste kant. Smør en tynd stribe wasabi midt på risene og læg halvdelen af fyldet ovenpå.
  5. Fold tangen over fyldet og rul forsigtigt, men alligevel så hårdt som muligt. Forsøg at holde imod, så fyldet ikke falder frem. Rul til den »rene« kant, pensl med vand og pres den fast, så det bliver en kompakt rulle. Lav den anden rulle magen til.
  6. Pak begge ind i folie og sæt dem koldt til servering.
  7. Skær hver rulle i 8 stykker med en skarp kniv og server med soja og wasabi.

Se flere opskrifter på sushi her.

Gode tips til hjemmelavet sushi

  • Husk, at fisk, der skal bruges til sushi og altså spises rå, skal fryses ned i 24 timer inden brug. Spørg evt. fiskehandleren.
  • Sushistartsæt med måtte, tang, ris og eddike kan købes i supermarkeder.
  • Dæk op med spisepinde, firkantede tallerkner, bambusdækkeservietter og lakskåle til knasende snack.
  • Gå på jagt i asiatiske butikker efter snack, pynt og f.eks. også øl og andre drikkevarer.

Hvilken laks bruger man til sushi?

Du kan bruge både rå og røget laks til sushi. Vil du bruge rå laks, skal den dog have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer, inden du bruger den. Du kan købe laks til sushi hos de fleste fiskehandlere samt supermarkeder.

Vil du have flere opskrifter på hjemmelavet sushi? Så klik dig igennem galleriet her og få flere, lækre opskrifter:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også