Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Uffe Ellemann Jensen"
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Uffe Ellemann Jensen"

3. juni 2010(Opdateret 03.06.10)
Af: Ida Davidsen
Også politikere kan opnå at få opkaldt et stykke smørrebrød fra Ida Davidsen efter sig. Her er det venstremanden Uffe Ellemann Jensen - udenrigsminister 1982-1993

Alices frikadeller

  • ½ kg hakket kalvekød
  • ½ kg hakket svinekød
  • 3 æg
  • 100 g mel
  • 1 stort grofthakket løg
  • 2½ dl danskvand
  • ½ tsk provencekrydderi
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sort peber

Smørrebrødet

  • ½ skive rugbrød med smør
  • 3 frikadeller
  • 2 kogte aspargeskartofler
  • 4 store skiver syltede rødbeder

Fremgangsmåde

  1. Rør farsen godt sammen. Lad den hvile en halv time på køl.
  2. Steg frikadellerne i smør og olivenolie - de skal være på størrelse med en spiseske.
  3. Skær de varme frikadeller i halve og læg dem lidt ude på hver side af det smurte rugbrød.
  4. Læg skiver af endnu varme kartofler ovenpå.
  5. Rødbederne skæres i tynde strimler og lægges som en bræmme i midten.
  6. Smørrebrøddet serveres varmt.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også