1. Ratatouille: Skær alle grøntsagerne i grove tern, men hold dem hver for sig. Hak krydderurterne groft. Varm olien op i en stor gryde. Svits først aubergine i 5 minutter. Tilsæt squash, peberfrugt, løg og hvidløg, og svits videre, til det falder lidt sammen. Kom tomater og krydderurter ved, og steg, til det begynder at væske. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen i et ovnfad, og sæt det i en 190° varm ovn i ca. 20 minutter.
2. Skær lammeryggen i portionsstykker med 2-3 ben i hver (få evt. din slagter til det). Rids fedtlaget i tern. Brun fedtsiden på en hed pande, og brun derefter de andre sider. Hak rosmarin, timian og pillede hvidløg ret fint. Gnid det ind i kødets overflade sammen med salt og peber. Læg stykkerne i et ovnfast fad med et stykke krøllet alufolie under benet, så højden på kødet er jævn. Steg det i en 190° varm ovn 20-25 minutter (gerne sammen med ratatouillen).
3. Lad det hvile i 15 minutter. Servér med ratatouille, brød og evt. kartofler.
Læs mere om: