Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish
26. marts 2015
(Opdateret 26.03.15)
Af:
Marie Melchior
I en enkelt lammefilet er der nok mad til to. Alternativt kan du bruge en oksefilet.
Det skal du bruge
1 lammefilet, ca. 300
SENNEPSMARINADE
2 spsk. grov sennep
1 spsk. balsamicoeddike
1 fed hvidløg
2 spsk. friskhakket mynte
2 spsk. olivenolie
RODFRUGTPURÉ
300 g knoldselleri
300 g pastinakker
1 dl mascarpone
salt og friskkværnet peber
AGURKERELISH
1 agurk
50 g pinjekerner
1 usprøjtet citron
2 kviste mynte
25 g gule rosiner
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Sennepsmarinade
Rør sennep sammen med balsamico.
Rør presset hvidløg, hakket mynte og olie i sennepsblandingen, og smør det på lammefileten.
Steg lammefileten i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Lad den hvile.
Rodfrugtpuré
Skræl selleri og pastinakker.
Skær dem i grove stykker.
Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Mos dem i gryden med en stavblender.
Rør mascarpone i mosen.
Smag til med salt og peber.
Agurkerelish
Skyl agurken.
Flæk den, og fjern kernerne.
Skær agurken i små tern.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne.
Riv citronskallen fint.
Hak mynten.
Bland alle ingredienserne sammen.
Anret agurkerelishen oven på rodfrugtpuréen, og servér med tynde skiver af lammefilet.
Se flere opskrifter med lam her.
Læs mere om:
Opskrifter med lam
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også