En ægte torsdagsopskrift! Lammekølle i fad med kartofler og appelsin. Få opskriften her.
50 min4 personer
Lammekølle
4 bagekartofler
3 spsk. olivenolie
2 usprøjtede appelsiner
8 fed hvidløg
1 lammekølle
3 kviste rosmarin
salt og friskkværnet peber
GRØN SALAT
1 hjertesalat
10 cm agurk
10 små daddeltomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du lammekølle i fad med kartofler og appelsin
Lammekølle: Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie. Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg. Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.
Grøn salat: Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk. Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.