Lav en lammekølle til aftensmad
Aftensmad

Lammekølle i fad med kartofler og appelsin

28. januar 2022(Opdateret 28.01.22)
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En ægte torsdagsopskrift! Lammekølle i fad med kartofler og appelsin. Få opskriften her.
50 min4 personer

Lammekølle

  • 4 bagekartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 8 fed hvidløg
  • 1 lammekølle
  • 3 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

GRØN SALAT

  • 1 hjertesalat
  • 10 cm agurk
  • 10 små daddeltomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du lammekølle i fad med kartofler og appelsin

  1. Lammekølle: Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie. Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg. Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.
  2. Grøn salat: Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk. Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs mere om:

Læs også