
1. Halve bagte kartofler: Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på den lange led. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
2. Rør kødet sammen med spidskommen og koriander. Pil og knus hvidløg. Hak fignerne fint. Hak mynten. Rør hvidløg, figner, mynte, æg, salt og peber i farsen. Form farsen til 8 aflange pølser, og sæt dem på spyd. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 5 minutter på hver side. Vend dem først, når de har fået en god stegeskorpe.
3. Myntesalat: Skyl agurk og tomater, og skær dem i grove tern. Hak mynten, og vend den i salaten.
4. Dressing: Pil og knus hvidløg. Rør persille og hvidløg sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber. Servér kofta med kartofler, dressing og myntesalat.
Læs mere om: