Hjemmelavet lammerullepølse er nemt nok, og så giver det altså bare lidt ekstra, når man selv har været i køkkenet. Husk at bestille slaget hos din slagter i god tid. Den her version er med løg og sennepsfrø.
DET SKAL DU BRUGE
1 lammeslag uden ben, ca. 1 kg
75 g salt
10 g sukker
FYLD
4 blade husblas
1½ spsk. sorte peberkorn
1 tsk. gule sennepsfrø
1 stort løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
ENDVIDERE
2 laurbærblade
lidt timiankviste
1 spsk. korianderfrø
TILBEHØR
rugbrød
grov sennep
1 rødløg i tynde skiver
karse
Opskrift - sådan laver du hjemmelavet lammerullepølse
Fordel salt og sukker på slaget. Rul det sammen, og kom det i en frysepose eller i en stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for, at saltet er godt fordelt.
Udblød husblassen i koldt vand i 4-5 minutter.
Knus peberkorn og sennepsfrø i en morter. Hæld kogende vand over løgene, og lad dem trække i et minut. Lad løgene dryppe godt af, og bland dem med sennep og peber.
Tag slaget ud, og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget, og læg de udblødte husblasblade over. Rul slaget stramt sammen. Snør det sammen med kødsnor, og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt vand på, så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden, og kog rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time. Læg den i en rullepølsepresse eller i en rugbrødsform med endnu en rugbrødsform oveni, med noget tungt indeni, og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden servering.
Skær rullepølsen i tynde skiver, og set den på frokostbordet sammen med rugbrød, grov sennep, masser af løgringe og karse.
Tip: Er du ikke til lam, kan rullepølsen selvfølgelig laves af svineslag.