Langtidsstegt lammebov med svesker, rosiner og couscous
21. marts 2011
Af: Marie Melchior
Det her er rigtig simremad, og det passer helt sig selv. Forberedelserne tager ikke mange minutter, og så klarer ovnen resten af arbejdet. Så start dagen med en god kop kaffe, få ryddet morgenmaden af vejen, og smid så lammeboven i ovnen.
Lammebov
1 spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk hel spidskommen
1 spsk korianderfrø
1 lammebov på ca. 1,2 kg
25 g smør
2 skalotteløg
2 hele kanelstænger
2½ dl hvidvin
12 dadler uden sten
12 svesker
2 dl rosiner
1½ dl flydende honning
3 dl vand
Couscous
5 dl couscous
2 dl kogende vand
Saft af 2 citroner
1 dl olivenolie
Til ca. 6 pers.
Fremgangsmåde
Lammebov
Skræl ingefæren og hak den groft. Pil hvidløgsfeddet.
Læg ingefær, hvidløg, spidskommen og koriander i en morter og knus, til det er en tyk pasta.
Gnid lammeboven ind i krydderpastaen.
Brun lammeboven i smør på alle sider på en varm pande.
Læg lammeboven til side i en bradepande.
Skær skalotteløg i små tern og svits dem på panden sammen med kanelstængerne. Tilsæt hvidvin og kog ind i 3 min.
Hæld løgblandingen ud over lammeboven.
Læg dadler, svesker og rosiner i bradepanden. Hæld honningen over kødet. Tilsæt vand i bradepanden.
Dæk det hele til med madpapir og herefter alufolie. Bradepanden skal være hermetisk lukket.
Sæt bradepanden i ovnen på 175 grader i 3-4 timer.
Tag bradepanden ud, og skær kødet i skiver - kødet er helt blødt på grund af den lange stegetid. Læg kødskiverne tilbage i bradepanden.
Couscous
Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld 2 dl kogende vand over.
Dæk skålen til med alufolie og lad det trække til grynene er møre, ca. 15 min.
Løsn grynene med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olivenolie. Rør igen med gaflen.
Anret couscoussen i bradepanden sammen med lammeboven og server.