Aftensmad
17. marts 2014

Madpandekager med pekingand

Denne uges hverdagsopskrifter byder på asiatiske retter. Her får du opskriften på madpandekager med pekingand
Af: Mai Knauer
Madpandekager med pekingand

Foto: Columbus Leth

Madpandekager med pekingand til 4 personer

Tid: 25 min. Marinering: 1 døgn. Ovntid: 1½ time.

Andekødet er ikke stærkt, men smager skønt af asiatiske smagsgivere som hoisinsauce og ingefær.

INGREDIENSER

3 berberiandebryster

SOJAMARINADE

2 dl sojasauce

1 dl sesamolie

1 dl akaciehonning

1 dl risvineddike

1 spsk. frisk ingefær

friskkværnet peber

HOISINSAUCE DE LUXE

4 spsk. hoisinsauce fra glas

1 spsk. fiskesauce

1 tsk. friskrevet ingefær

TIL SERVERING

1 bundt frisk koriander

1 bundt mynte

1 bundt thaibasilikum

1 agurk

1 bundt forårsløg

12 små pandekager (eller wraps)

2 dl sojasauce

Opskrift - sådan laver du madpandekager med pekingand

1. Sojamarinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Læg andebrysterne i marinaden, og stil på køl i 1 døgn.

2. Læg kød og marinade i en stegepose, og steg det i 1½ time ved 180°. Tag kødet ud af posen (kødet er nu meget trevlet!), og skær det i pæne stykker.

3. Hoisinssauce de luxe: Rør ingredienserne sammen, og hæld saucen i 4 små skåle.

4. Servering: Pluk og bland krydderurterne. Skyl agurken, og skær den i fine stave. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Lun pandekagerne. Servér det hele på et stort fad, så hver især selv kan samle deres pandekage med fyld. Pandekagen smøres med hoisinsauce og fyldes med lidt and, forårsløg, agurk og krydderurter. Rul eller fold sammen, og spis!

TIP:

Køb små pandekager/fladbrød fra den etniske købmand, eller brug mexicanske tortillaer fra dit supermarked.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tandoori-kyllingelår med raita og naan - Få opskriften her

Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris - Få opskriften her

Dhalsuppe med koriander og ingefær - Få opskriften her

Læs mere om:

Læs også