Madpandekager med pekingand
Foto: Columbus Leth
Madpandekager med pekingand til 4 personer
Tid: 25 min. Marinering: 1 døgn. Ovntid: 1½ time.
Andekødet er ikke stærkt, men smager skønt af asiatiske smagsgivere som hoisinsauce og ingefær.
INGREDIENSER3 berberiandebryster
SOJAMARINADE2 dl sojasauce
1 dl sesamolie
1 dl akaciehonning
1 dl risvineddike
1 spsk. frisk ingefær
friskkværnet peber
HOISINSAUCE DE LUXE4 spsk. hoisinsauce fra glas
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. friskrevet ingefær
TIL SERVERING1 bundt frisk koriander
1 bundt mynte
1 bundt thaibasilikum
1 agurk
1 bundt forårsløg
12 små pandekager (eller wraps)
2 dl sojasauce
Opskrift - sådan laver du madpandekager med pekingand
1. Sojamarinade: Rør ingredienserne til marinaden sammen. Læg andebrysterne i marinaden, og stil på køl i 1 døgn.
2. Læg kød og marinade i en stegepose, og steg det i 1½ time ved 180°. Tag kødet ud af posen (kødet er nu meget trevlet!), og skær det i pæne stykker.
3. Hoisinssauce de luxe: Rør ingredienserne sammen, og hæld saucen i 4 små skåle.
4. Servering: Pluk og bland krydderurterne. Skyl agurken, og skær den i fine stave. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Lun pandekagerne. Servér det hele på et stort fad, så hver især selv kan samle deres pandekage med fyld. Pandekagen smøres med hoisinsauce og fyldes med lidt and, forårsløg, agurk og krydderurter. Rul eller fold sammen, og spis!
TIP:Køb små pandekager/fladbrød fra den etniske købmand, eller brug mexicanske tortillaer fra dit supermarked.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tandoori-kyllingelår med raita og naan - Få opskriften her
Thai-fiskefrikadeller med sød chilisauce og ris - Få opskriften her