Mexiburger med syltede rødløg
Aftensmad

Mexiburger med syltede rødløg

26. oktober 2018(Opdateret 26.10.18)
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
En lækker burger går man aldrig galt med. Udover en fantastisk smag tager den kun 20 minutter at lave. Her får du opskriften på mexiburger med syltede rødløg
4 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 500 g hakket oksekød
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 4 skiver cheddar, gerne med chili
  • 1½ dl mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce
  • 4 briocheburgerboller
  • 2 modne avocadoer
  • salatblade
  • frisk koriander

Syltede rødløg

  • 1-2 rødløg
  • ½ dl friskpresset limesaft
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt

Til servering

  • evt. nachos/stegte kartofler

Mexiburger med syltede rødløg

  1. Syltede rødløg: Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Del dem i ringe, og vend med limesaft, eddike, honning og salt i en skål. Lad dem trække i mindst 15 minutter.
  2. Form 4 bøffer af oksekødet. Krydr med salt og peber. Steg dem i olie på en pande i 4 minutter på den ene side, vend dem, og læg osten på. Lad dem stege i yderligere 4 minutter.
  3. Rør mayonnaise og chilisauce sammen. Lun bollerne, og smør med chilimayo.
  4. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl salatblade.
  5. Fyld burgerne med salat, avocado og bøf med ost. Top med syltede løg og frisk koriander.
  6. Servér evt. med nachos eller stegte kartofler.

Få flere opskrifter på burger her

Læs også