Der er masser af smag i den lækre sauce, der er lavet på stegesky og andefond og tilsat en smule fløde. Her får du opskriften på den perfekte andesauce.
8 personer
Ingredienser til andesauce:
indmad og hals fra anden
25 g smør til stegning
1 l andefond
½ løg
4 kviste timian
ca. ¼ l stegesky fra anden
2½ dl piskefløde
evt. lidt madeira
lidt majsstivelse, f.eks. Maizena
evt. madkulør
evt. ribsgelé
Sådan laver du andesauce:
Steg indmad og hals i smør i en gryde, og hæld fond ved.
Pil løget, og skær det i skiver. Lad løg og timian simre med i gryden i ca. 30 minutter.
Si herefter blandingen, og hæld den tilbage i gryden. Bring den i kog, og skum fedtet af.
Hæld den i en skål, og stil den i køleskabet eller i fryseren.
Tag fedtet fra, når det er stivnet.
Varm resten af blandingen op i en gryde sammen med stegeskyen fra anden.
Bring det i kog, og smag til med piskefløde og evt. lidt madeira.
Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand, og tilsæt evt. madkulør og ribsgelé lige inden serveringen.