Pasta med champignonsauce og bacon
foto Bjørn Jakobsen
TID: Ca. 25 min.
En nem pastasauce, som også kan tilsættes andre svampe end champignoner. Her serveres den med bacon, men det er ikke nødvendigt. Jeg kan godt lide revet ost til, men vælg selv.
2 små skalotteløg
Ca. 250 g champignoner (eller andre svampe)
1 tsk smør eller olie
1½ dl piskefløde
Salt og peber
Et drys tørret
estragon
Tilbehør:
2 portioner pasta
4 skiver sprødstegt
bacon
Lidt frisk persille
Evt. revet ost
Hak skalotteløgene fint og skær champignonerne i skiver. Smelt smørret på en dyb pande og damp skalotteløgene. Tilsæt champignoner og lad dem svitse til al væske er fordampet.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Hæld fløden over champignonerne og lad dem koge vildt et par minutter. Smag til med salt, peber og estragon og server saucen over pastaen, drysset med hakket persille og stegt bacon i små stykker. Server evt. revet ost til.
Flere opskrifter
Ærter med bacon og perleløg
Italienske lakseroser med grov pasta