Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, som ser flot ud på middagsbordet. Her får du opskriften på ratatouilletærte med parmesan
4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min
DET SKAL DU BRUGE
100 g hvedemel + lidt til udrulning
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g parmesan
100 g koldt smør
2 æggeblommer
2 spsk. iskoldt vand
1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter
FYLD
350 g tomatsauce
1 squash
1 aubergine
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 håndfuld frisk timian
50 g parmesan
Opskrift - sådan laver du ratatouilletærte med parmesan
1. Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Riv parmesan groft på et rivejern ned i skålen. Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden i 10 minutter. 2. FYLD: Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér med et drys friskhakket timian og friskrevet parmesan. TIP: Revet parmesan i dejen giver en ekstra lækker tærtebund. Se flere opskrifter på tærte her.