Brug ris, der er beregnet til risotto. Det kan f.eks. være sorterne arborio eller carnaroli.
1. Bring bouillon i kog i en gryde. Pil skalotteløget, og hak det fint. Steg det i lidt smør i en tykbundet gryde, uden at det tager farve. Tilsæt ris, og steg dem i 2-3 minutter. Hæld hvidvin ved, og lad væden koge ind. Tilsæt kogende bouillon, lidt ad gangen, så risene hele tiden er dækket. Rør jævnligt, så risene ikke brænder på. Lad risene koge i 15-18 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Krydr med salt.
2. Rens svampene med en blød børste eller pensel, helst uden brug af vand. Skær dem i mindre stykker, og rist dem i smør på en varm pande. Krydr svampene med salt og peber, og vend dem i risene. Tag risene fra varmen, og rør 40 g smør i, lidt ad gangen, sammen med revet parmesan, citronsaft og fintrevet citronskal. Skyl spinaten, og skær den i strimler med en skarp kniv. Vend den i risottoen. Smag til med salt og peber, og servér med godt brød og citron skåret i både.
Læs mere om: