Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Risotto med rosenkål og mandler
16. februar 2012
(Opdateret 16.02.12)
Af:
Louisa Lorang
Ugens mandagsopskrift er risotto med rosenkål og mandler. Få opskriften her
Det skal du bruge
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, hakket
smør + olie til stegning
1½ dl risottoris
1 dl hvidvin
6-8 dl grøntsags/hønse-bouillon
300 g rosenkål, halverede
100 g revet parmesan
Salt, peber
2-3 rosenkål
citronsaft
50 g ristede mandler
Fremgangsmåde
Sautér hvidløg og løg i smør og olie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve.
Kom risene på, og lad dem sautere med i et minuts tid.
Hæld vinen på, og lad den reducere næsten væk.
Tilsæt bouillonen, lidt ad gangen, og rør undervejs. Fortsæt, til risene er næsten møre.
Kom rosenkålene i, og lad dem simre med i nogle minutter. Både rosenkål og ris må gerne have en smule bid.
Vend parmesanen i, og krydr med salt og peber.
Pluk imens bladene af 2-3 rosenkål, og vend dem med citronsaft.
Hak mandlerne groft.
Top risottoen med mandler og rosenkålsblade, og servér straks.
Se flere opskrifter på risotto her.
Læs mere om:
Opskrifter på risotto
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også