Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Ristet andebryst på græskarpuré
21. marts 2022
(Opdateret 21.03.22)
Af:
Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En rigtig dejlig hovedret med andebryst
4 personer
INGREDIENSER
2 berberiandebryster a 300 g
1 stilk rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
1-2 butternut squash, ca. 800 g
200 g mascarponecreme
2 stilke rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
lidt madolie
TILBEHØR
600 g kartofler
1 stilk rosmarin
rapsolie
havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rids fedtkanten på andebrysterne, og rist dem med fedtsiden nedad på en meget varm pande, til fedtkanten er flot gylden.
Vend brysterne, og lad dem stege videre i 2 minutter.
Tag dem fra varmen, og steg dem færdige i en 175° varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 6 minutter, før du skærer det i let skrå skiver.
Vask squashen, og skær den i grove stykker.
Læg den i et smurt ovnfast fad sammen med rosmarin og salt og peber, og bag den ved 175° i ca. 20 minutter, til den er mør.
Tag rosmarinstilken fra, og blend squashen med mascarponen, til du har en lind, ensartet masse.
Skær kartoflerne i både, vend dem med rosmarin og salt og peber og olie, og bag dem i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde.
Servér straks til andebryst og græskarpuré.
Få flere opskrifter med andebryst her
Læs mere om:
Retter med andebryst
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også