Mad
22. december 2017Sådan undgår du, at risengrøden brænder på
Der er mange forskellige råd og metoder til, hvordan du undgår, at risengrøden brænder på. Få nogle af dem her:
Af: Kirstine Krefeld
Foto: Panthermedia, PR, Aller Media
Sådan undgår du, at risengrøden brænder på
• Brug en tykbundet gryde
• Tilbered grøden ved meget lav varme
• Skyl gryden i koldt vand, før du går i gang
• Steg risene i smør i et par min. og tilsæt så 1-2 dl vand og lad det simre i 10 min., før du tilsætter mælken
LÆS OGSÅ: Den bedste opskrift på risengrød
• Rør jævnligt, men ikke for meget
• Kog ingredienserne op, pak gryden ind i håndklæder, sæt den ind i sengen under dynerne – så er den færdig efter et par timer
• Giv ris og mælk i alt ca. 30 min. i mikroovnen. Tag den ud hvert 10. min. og rør rundt
Rigtig god fornøjelse.