Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Spanakopita – det græske svar på spinattærte
8. maj 2015
(Opdateret 08.05.15)
Af:
Timm Vladimir
Spanakopita er en græsk spinattærte der smager skønt og er forholdsvis let at lave
Det skal du bruge
ca. 400 g fillodej
1 rund bageform, 30 cm i diameter
olie til formen
300 g feta
100 g parmesan
4 store æg
3 dl piskefløde
SPINATFYLD
400 g frisk spinat
3-4 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1 stor dusk dild
½ muskatnød
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Spinatfyld
Skyl spinaten grundigt, og tør den.
Pil hvidløg, knus det, og steg det i olie på en pande.
Tilsæt spinat og grofthakket dild, og lad det stege med, til spinaten falder sammen.
Hæld spinatblandingen i en skål, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Afkøl.
Tærte
Forvarm ovnen til 200°.
Læg 2 plader fillodej oven på hinanden, og fordel lidt af spinatfyldet på.
Smør bageformen med olie.
Fold fillodejen om spinaten i en åben, harmonikalignende rulle, og læg den langs siden af bageformen.
Gentag processen med resten af fillodejen og spinatblandingen, så du efterhånden former en tæt pakket spiral i bageformen.
Hak eller riv feta og parmesan groft.
Pisk æg og fløde sammen, og bland feta og parmesan i massen.
Hæld æggemassen over fillodejsspiralen.
Bag spinattærten i ovnen i 40-50 minutter, til den er flot gylden.
Lad tærten hvile på bordet i 5-10 minutter inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også