Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste
Det skal du bruge
3 dl drænet yoghurt
3 spsk. citronsaft
1 spsk. sød røget paprika
1 tsk. sukker
1 spsk. garam masala
12 små lammekoteletter
ENDVIDERE
2 dl couscous
1 tsk. salt
3 dl kogende vand
saft af 1 citron
4-5 spsk. olivenolie
salt og peber
1 bundt bredbladet persille
1 bundt mynte
2 squash, evt. en gul og en grøn
1 aubergine
2 røde peberfrugter
lidt olie
salt og peber
TILBEHØR
sambal oelek
citronbåde
Fremgangsmåde
Rør yoghurt med citronsaft, paprika, sukker og garam masala.
Snit lammekoteletterne i fedtet, kom marinade og kød i en frysepose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time - eller op til 1 døgn.
Kom couscous og salt i en skål, og hæld kogende vand på. Sæt film på skålen, og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
Rør citron, olivenolie og salt og peber sammen.
Pluk persille og mynte, og hak bladene fint.
Vend dressing og krydderurter med couscoussen, og smag til.
Skær squash og auberginer i skiver. Skær peberfrugterne i grove både, pensl grøntsagerne med lidt olie, og gril dem på den varme grill. Krydr med salt og peber.
Gril imens lammekoteletterne på den varme grill. De skal have 3-5 minutter på hver side.
Vend de varme grøntsager i couscoussen, og servér lam med couscous. Giv sambal oelek og citronbåde til. Vinforslag: Legaris Crianza, Ribera del Duero, Spanien.