Mad
4. oktober 2011

Andelever med figner

En velsmagende forret til en gæstemenu med vildt. Andelever, bær og frugt klæder generelt hinanden godt.
Af: Julie Hey
Andelever med figner

Foto: Bjørn Jakobsen

En velsmagende forret til en gæstemenu med vildt. Vildt, bær og frugt klæder generelt hinanden godt.

Andelever med figner (Tid: 15 min.)

Ingredienser Fremgangsmåde 8 stk. andelever, ca. 400 g
3 spsk rapsolie
2 spsk flydende honning
Frisk timian
Salt, peber
2 friske figner
1 æble
4 skiver brød

Rens leverne for urenheder og sener, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Rør rapsolie med honning, 1 spsk hakket timian, salt og peber og vend andeleverne i
marinaden.

Skyl fignerne og skær dem i kvarte.

Skyl æblet og skær det i tynde skiver.

Steg andeleverne på panden i ca. 3 min. på hver side. Rist figner og æbler med på panden i 1 min.

Rist brødet og anret andeleveren med stegte figner og æbler. Dryp evt. med ekstra honning og pynt med timian.

Var du vild med opskriften på andelever? Så prøv også en fasanrilette

Læs også