Mad
4. oktober 2011Andelever med figner
En velsmagende forret til en gæstemenu med vildt. Andelever, bær og frugt klæder generelt hinanden godt.
Af: Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En velsmagende forret til en gæstemenu med vildt. Vildt, bær og frugt klæder generelt hinanden godt.
Andelever med figner (Tid: 15 min.)
Ingredienser Fremgangsmåde 8 stk. andelever, ca. 400 g3 spsk rapsolie
2 spsk flydende honning
Frisk timian
Salt, peber
2 friske figner
1 æble
4 skiver brød
Rens leverne for urenheder og sener, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Rør rapsolie med honning, 1 spsk hakket timian, salt og peber og vend andeleverne i
marinaden.
Skyl fignerne og skær dem i kvarte.
Skyl æblet og skær det i tynde skiver.
Steg andeleverne på panden i ca. 3 min. på hver side. Rist figner og æbler med på panden i 1 min.
Rist brødet og anret andeleveren med stegte figner og æbler. Dryp evt. med ekstra honning og pynt med timian.
Var du vild med opskriften på andelever? Så prøv også en fasanrilette