Appelsingløgg med nelliker og kanel
1 usprøjtet appelsin 7 dl friskpresset appelsinjuice 1½ dl vodka ½ dl appelsinlikør, f.eks. Grand Marnier isterninger
PRØV OGSÅ:
3 skønne opskrifter på gløgg Opskrift - sådan laver du appelsingløgg med nelliker og kanel
Bland sukker, vand, nelliker, kanelstænger og stjerneanis i en gryde. Skær halvdelen af appelsinen i skiver, og læg dem i gryden sammen med saften af den anden halvdel. Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen, og fjern appelsinskiverne. Hæld lagen og alle krydderierne i en stor kande, og sæt på køl, indtil lagen er helt kold. Tag kanden med krydderlagen ud af køleskabet, og tilsæt friskpresset appelsinjuice, vodka og appelsinlikør. Rør rundt, og fyld op med masser af isterninger. PRØV OGSÅ:
Byd julen velkommen med en forrygende adventsmiddag