Mad
2. december 2015

Appelsinmousse med marengs og flødeskum

Den franske Grand Marnier giver den bløde og sprøde dessert en herlig smag af appelsin. Få opskriften på en frisk appelsinmousse her
Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Mari Harjula
appelsinmousse

Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk og Arto Vuohelainen

Appelsinmousse med marengs og flødeskum til 6 personer

Tid: 25 minutter. Køletid: 4-6 timer. DET SKAL DU BRUGE TIL APPELSINMOUSSE 3 blade husblas 3 æg 150 g sukker 1 dl appelsinsaft 1 spsk. Grand Marnier 2½ dl piskefløde skal af 1 usprøjtet appelsin Til servering 2 dl piskefløde 12 hvide marengskys Appelsinmousse er frisk og sødlig. Er du mere til det syrlige så prøv en skøn citronfromage de luce. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du appelsinmousse med marengs og flødeskum

1. Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse med en elpisker. Varm appelsinsaft og Grand Marnier op til kogepunktet i en kasserolle. Tag kasserollen af varmen. Vrid husblassen, og opløs den helt i den varme appelsinsaft. Pisk fløden til let skum. Pisk appelsinsaftblandingen i æggemassen, og vend derefter forsigtigt flødeskum og fintrevet appelsinskal i. Fordel moussen i 6 kopper, og stil dem på køl i 4-6 timer. 2. Servering: Pisk fløden til skum, og knus marengskyssene. Pynt hver portion appelsinmousse med flødeskum og knust marengs lige inden servering. PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemoussen

Læs også