Asiatisk kyllingesalat
Foto: Bjørn Jakobsen
Asiatisk mad indeholder altid mange friske grøntsager og krydderurter, og denne kyllingesalat er ingen undtagelse.
Asiatisk kyllingesalat
Tid: 30 min.
4 pers.
Det skal du bruge til asiatisk kyllingesalat
3-4 kyllingebrystfileter
Lidt olie til stegning
1 agurk
1 rød chili
1 mango
2 skalotteløg
2 hjertesalat
Sesamolie
Sesamfrø
Frisk koriander
Frisk mynte
Sådan laver du asiatisk kyllingesalat
Brun kyllingefileterne på begge sider i lidt olie på panden. Tilsæt 1 dl vand og lad kødet simre i vandet i 5-7 min. på hver side, til de er møre. Lad dem køle af i lagen.
Skræl agurken, halver den på langs, skrab kernerne ud med en ske eller kniv og skær agurken i tynde stave. Fjern kernerne i chilien og skær den i tynde skiver. Skræl mangoen, skær den ovale sten i midten ud og skær kødet i skiver eller terninger. Skræl og skær skalotteløgene i tynde skiver. Skyl salaten og snit den fint.
Del kødet i fine strimler og vend dem med agurk, chili, mango, løg og salat.
Vend asiatisk kyllingesalat med sesamolie og drys med ristede sesamfrø og krydderurter.
Her får du endnu en dejlig asiatisk ret: Thaisuppe med rejer og nudler