Mad
25. marts 2011

Blåbær muffins med glimmer og blomster

Når du pynter dine muffins, er det vigtigt, de er helt afkølede. Rør en tyk glasur, og gå amok med glimmer, sukkerblomster og chokolade
Af: Camilla Zarah Lawes
Blåbærmuffins

Foto: Lars Ranek

(10 stk.)
3 hele æg
175 g sukker
125 g smeltet smør
korn af ½ stang god vanilje
1 moden, moset banan
160 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g optøede blåbær
ENDVIDERE:
10 muffinforme
GLASUR:
1 bæger pasteuriserede æggehvide
200 g flormelis
1 spsk. citronsaft
4 dråber blå frugtfarve
PYNT:
sukkerblomster, kugler, glimmer og høvlet chokolade

PRØV OGSÅ: Muffins med chokolade, nødder og marcipan

Pisk æggene godt med sukkeret. Tilsæt smørret, og rør godt. Rør vaniljekorn og banan i dejen. Bland mel og bagepulver, kom det i æggemassen, og rør det godt sammen, til du har en ensartet masse. Vend forsigtigt blåbærrene i dejen, og fordel dejen i formene. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 10-12 minutter.
Lad kagerne køle helt af. Rør glasuren sammen, og pynt kagerne.

Læs mere om:

Læs også