Bønnegryde med chorizo
Foto: Anders Schønnemann
Vælg en god pølse til retten. Jeg har brugt stærke, ferske chorizopølser. De fås bl.a. i Irma. Jeg smager retten til med røget paprika. Justér paprikaen, alt efter hvilken pølse du vælger.
2 dl hvide bønner, udblødte
1 laurbærblad
2 fed hvidløg
ENDVIDERE:
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
ca. 200 g god, evt. stærk pølse
1 aubergine i terninger
250 g cherrytomater i halve
½ squash i terninger
1-2 tsk. røget paprika
salt
ENDVIDERE:
50 g revet gruyere
1 håndfuld plukket persille
TILBEHØR:
groft brød
Skyl bønnerne, og kom dem i en gryde med laurbær og hele hvidløg. Dæk med koldt vand, og kog bønnerne møre under låg, ca. 45 minutter. Tjek undervejs, om de mangler vand. Kassér hvidløg og laurbærblad, og dræn vandet fra bønnerne, men gem lidt.
Sautér hvidløgene i lidt olie i en stor, varm gryde. Skær pølsen i grove terninger, og kom den med sammen med auberginen. Lad det stege i 5-8 minutter. Tilsæt evt. en smule af kogevandet fra bønnerne, og lad det koge væk igen. Kom tomaterne på, 1-2 dl kogevand, squash og røget paprika. Tilsæt de kogte bønner, og lad retten simre under låg i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks toppet med ost og persille og med brød til.
Opskriften er til 2 personer
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER