Brød og bagværk
13. januar 2011

Æblekage

Vælg danske æbler, de smager af så meget mere. Få opskriften på æblekage her
Af: Louisa Lorang og Birgitte Nymann
Æblekage

DET SKAL DU BRUGE:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
½ stang vanilje
1 spsk. ahornsirup
½ dl vand

ENDVIDERE:
1 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g mandler, ristede

SÅDAN GØR DU:
Skræl æblerne, og skær kernehuset fri. Skær æblerne i grove terninger, og kom dem i en kasserolle med vaniljekorn og -stang, sirup og vand. Lad æblerne koge under låg i ca. 10 minutter, eller til de er møre. De må gerne have lidt struktur efter min mening, men det er en smagssag. Lad æblegrøden køle helt i køleskabet.
Pisk fløden til blødt skum, og riv eller hak chokoladen.
Anret æblegrøden i to glas, og top med flødeskum, chokolade og mandler.

TIP:
Vælg evt. ingridmarieæbler, hvis du ikke kan få belle de boskoop. Under alle omstændigheder er det bedst at bruge danske æbler - de smager af så meget mere end de fleste, vi importerer.

INDKØB:
2 store æbler, gerne belle de boskoop
1 stang vanilje
mørk chokolade
mandler
piskefløde
TJEK:
ahornsirup

Læs også