Brød og bagværk
31. marts 2015

Bananbrød med tranebær, mandler og kokos

Lækkert og saftigt brød der får et frisk pift fra tranebær - få opskriften på bananbrød med tranebær, mandler og kokos her
Af: Camilla Zarah Lawes
Bananbrød med tranebær, mandler og kokos

Foto: Columbus Leth

Bananbrød med tranebær, mandler og kokos (4 små brød)

Hvis du ikke har små forme som her, kan du bage ét stort bananbrød i en 2-liters form. Så skal brødet bages ca. 50 minutter i ovnen.

DET SKAL DU BRUGE TIL BANANBRØD

125 g smør175 g rørsukker2 æg3 modne bananer100 g soltørrede tranebær150 g hvedemel150 g kokosmel2 tsk. kanel2 tsk. bagepulver100 g mandler4 små rugbrødsformekokosflager til drys

Opskrift - sådan laver du bananbrød med tranebær, mandler og kokos her

Forvarm ovnen til 175°. Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Mos bananerne, og vend dem i dejen. Tilføj tranebær. Bland mel, kokosmel, kanel og bagepulver i en anden skål. Hak mandlerne groft, og rør dem i melblandingen. Vend melblandingen i dejen. Smør 4 små rugbrødsforme, og fordel dejen i dem. Drys med kokosflager, og bag brødene i ovnen i 25-30 minutter. Stik en kødnål i brødene og tjek, om de er færdige. Der må ikke hænge våd dej fast på nålen, når du trækker den op. PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til bananbrød er en saftig banankage med chokolade. Få opskriften her

Læs mere om:

Læs også