Brød og bagværk
1. maj 2015

Cheesecake med bær

Limefrugterne giver flødeostecremen en dejlig frisk og let smag til den lækre cheesecake
Af: Helle Rosenkrantz
Cheesecake med bær

Cheesecake med bær

Tid: 30 minutter / Køletid: 5 timer / Antal: 16 små kagestykker DET SKAL DU BRUGE TIL CHEESECAKE KIKSEBUNDTIL CHEESECAKE260 g Bastogne-kiks75 g smør1 springform, 20 cm i diameter, eller en firkantet form, 20 x 20 cm FYLD4 blade husblas400 g flødeost naturel100 g flormeliskorn af 1 vaniljestang4 usprøjtede limefrugter5 dl piskefløde PYNTfriske bær, f.eks. hindbær og blåbær PRØV OGSÅ: Cheesecake med kiksebund og hindbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med bær

Kiksebund: Knus kiksene til grov rasp, evt. i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det godt sammen med kiksekrummerne. Pres kiksemassen sammen i bunden af en kageform, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen i køleskabet. Fyld: Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Pisk flødeosten blød med flormelis og vaniljekorn. Tilsæt fint-revet skal fra 1 limefrugt, og tilsæt saften fra alle 4 limefrugter. Smelt husblassen med det vand, som hænger ved, i en kasserolle ved svag varme. Hæld den let afkølede husblas i ostecremen i en tynd stråle, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i ostecremen. Fordel ostecremen oven på kiksebunden i springformen, og sæt kagen på køl i mindst 5 timer, så den bliver skærefast. Pynt den med friske bær lige før servering. PRØV OGSÅ: Kiksekage i luksusudgave

Læs også