Tid: 20 min. + afkøling og bagetid6 små kager
Cheesecake tilbereder du sådan her:
Bund:250 g digestivekiks2 spsk. sukker100 g smeltet smør Creme:200 g flødeost250 g mascarpone80 g rørsukkerSkal og saft fra 1 økologisk citron6 blade husblasLidt friske timianblade Gelé:8 blade husblasSaft fra 1 økologisk citronSaft fra 2 økologiske appelsiner100 g sukker4 spsk. gin3 dl tonic Endvidere:6 små udstikkerforme på 7 cm i højden og 5 cm i diameter (eller en springform på 20 cm i diameter) Bunden: Blend kiks med sukker, tilsæt smør og blend godt. Tryk kiksemassen ned i formene. Stil på køl. Cremen: Rør flødeost og mascarpone med sukker til en cremet masse. Tilsæt citronskal og -saft. Udblød husblassen i koldt vand, ca. 5 min. Vrid den let og smelt den forsigtigt over et vandbad. Lad massen køle helt af og pisk den i cremen. Fordel cremen på kiksebundene og stil dem på køl i 2 timer. Tag kagerne ud af køleskabet og fordel 4-5 timianblade på hver. Gelé: Blød husblassen ud i koldt vand. Varm saften fra citronen og appelsinerne i en sauterpande, tilsæt sukker og skal. Vrid husblassen fri for væde og opløs den i den varme citrussaft. Rør gin og tonic i og hæld geléen over den kolde kage. Stil i køleskabet i 2 timer, så den sætter sig.
Cheesecake med to slags chokolade er også lækker. Prøv selv.