Cheesecake med lakrids og hindbær 8 - 10 stykker
Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: 1 time og 20 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL CHEESCAKE MED LAKRIDS OG HINDBÆR50 g hasselnødder eller mandler100 g fuldkornskiks25 g muscovadosukker eller brun farin1 tsk. lakridspulver75 g smør1 springform, 20 cm i diameter OSTECREME4 blade husblas250 g frosne hindbær, optøede400 g flødeost naturel100 g skyr150 g flormelis GELÉ2 blade husblas1½ dl hindbærpuré (laves sammen med ostecremen)50 g sukker PYNTca. 2 spsk. spiselige tørrede blomster, frysetørrede hindbær eller blade af frisk mynte eller citronmelisse Opskrift - sådan laver du cheesecake med lakrids og hindbær 1, Hak nødder eller mandler groft, og brun dem langsomt på en tør pande, til de dufter. Blend nødder, fuldkornskiks, sukker og lakridspulver fint i en foodprocessor eller minihakker. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det i kikseblandingen, mens du fortsat blender. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af formen, så du får en kompakt kagebund. Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet. 2. Ostecreme: Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Kog hindbærrene hurtigt op, og blend dem med en stavblender. Sigt hindbærpuréen. Tag 1½ dl af den sigtede puré fra til gelé. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens du rører rundt. Pisk flødeosten med skyr og flormelis, og tilsæt hindbærpuré med husblas. Fordel cremen oven på kiksebunden, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet. 3. Gelé: Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 10 minutter. Varm 1½ dl hindbærpuré op med sukker, til sukkeret smelter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den under omrøring i den varme puré. Lad puréen køle af et øjeblik. Hæld den forsigtigt på ostekagen. Drej formen lidt rundt, så geléen fordeler sig i et jævnt lag, inden den stivner. Dekorér kagen med det valgte pynt. Lad geléen stivne i køleskabet i mindst 20 minutter, inden du serverer kagen. Prøv også vores mest populære cheesecake-opskrift gennem tiden - cheesecake med kiksebund og hindbær: