Chokoladekage med mascarpone-appelsin-topping
Foto: Lars Ranek
(10 stykker)
125 g rørsukker
75 g muskovadosukker
3 æg delt i blommer og hvider
80 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
200 g smeltet smør
100 g mørk chokolade, finthakket
TOPPING:
250 g mascarpone
korn af ½ stang vanilje
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
4 spsk. flormelis
PYNT:
3 spsk. kakaobønner, let knuste
Pisk de to slags sukker godt med æggeblommerne. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao ned i dejen. Smelt smørret, og hak chokoladen. Hæld smørret i dejen, og vend det rundt med den hakkede chokolade. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i en smurt 20 cm stor rund springform, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 35-40 minutter.
Lad kagen køle af. Tag den ud af formen. Rengør formen, og beklæd den med husholdningsfilm, så der er nok til at pakke om hele kagen. Sæt kagen tilbage i formen. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og fordel toppingen over kagen. Luk til med husholdningsfilm, og opbevar kagen på køl, til den skal serveres. Drys med knuste kakaobønner, og servér kagen i store stykker.