Brød og bagværk
21. februar 2013

Chokoladekage med mokka

En helt fantastisk chokoladekage, der smelter som den dejligste konfekt på tungen. Og det ER faktisk konfekt, for der er slet ikke mel i
Af: af Camilla Zarah Lawes
Chokoladekage med mokka

Foto: Lars Ranek

Chokoladekage med mokka til 8 personer

200 g rørsukker
1½ dl stærk kaffe (gerne espresso)
250 g mørk chokolade, minimum 70 %
200 g koldt smør
4 æg

DRYS:
1 spsk. finthakkede kaffebønner

Kog rørsukker og kaffe op. Hak chokoladen helt fint, og skær smørret i terninger. Kom chokolade og smør i en stor skål; hæld den varme kaffeblanding over, mens du rører, til både smør og chokolade er helt smeltet. Rør æggene i, ét ad gangen.

Fordel dejen i en smurt, sukkerdrysset springform på 24 cm eller i 8 små runde portionsforme (6 cm i diameter). Bag den store kage i 45 minutter og de små i 25 minutter i en 175° varm ovn.

Afkøl kagen, og drys med finthakkede kaffebønner.

Vild med chokolade? Vi har samlet 30 opskrifter på skønne chokoladekager og desserter

Læs også