Brød og bagværk
18. marts 2015

Citron småkager med rosmarin

Krydderurter er ikke kun til madlavning, men kan også give en frisk og fin smag til dine kager. Du kan evt. erstatte rosmarin med timian.
Af: Susanne Plamqvist
Citron småkager med rosmarin

Foto: Henrik Freek Christensen

Citron småkager med rosmarin

INGREDIENSER150 g smør150 g lyst rørsukker50 g flormelis1 ægskal af 2 usprøjtede citroner1-2 stilke frisk rosmarin250 g hvedemel2 tsk. bagepulver1 knsp. salt

Opskrift - sådan laver du citron småkager med rosmarin

1. Tag smørret ud af køleskabet, og lad det blive blødt. Skær smørret i små tern, og pisk det med sukker og flormelis, til det er lyst og cremet (pisk gerne med elpisker eller i røremaskine). Tilsæt ægget, og pisk til en ensartet masse. 2. Riv skallen af citronerne fint. Hak rosmarin fint. Bland mel, bagepulver og salt, og vend det i dejen sammen med citronskal og rosmarin. Rør dejen hurtigt sammen. Tril dejen til 2 pølser på et melddrysset bord. Læg dejrullerne et koldt sted i mindst 2 timer. 3. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem øverst i en 190° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er svagt lysebrune. Afkøl småkagerne på en bagerist.

https://imgix.femina.dk/shopbanner_dessert_fe_3.png

Læs også