Citron småkager med rosmarin
Foto: Henrik Freek Christensen
Citron småkager med rosmarin
INGREDIENSER150 g smør150 g lyst rørsukker50 g flormelis1 ægskal af 2 usprøjtede citroner1-2 stilke frisk rosmarin250 g hvedemel2 tsk. bagepulver1 knsp. salt
Opskrift - sådan laver du citron småkager med rosmarin
1. Tag smørret ud af køleskabet, og lad det blive blødt. Skær smørret i små tern, og pisk det med sukker og flormelis, til det er lyst og cremet (pisk gerne med elpisker eller i røremaskine). Tilsæt ægget, og pisk til en ensartet masse. 2. Riv skallen af citronerne fint. Hak rosmarin fint. Bland mel, bagepulver og salt, og vend det i dejen sammen med citronskal og rosmarin. Rør dejen hurtigt sammen. Tril dejen til 2 pølser på et melddrysset bord. Læg dejrullerne et koldt sted i mindst 2 timer. 3. Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem øverst i en 190° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er svagt lysebrune. Afkøl småkagerne på en bagerist.