Brød og bagværk
9. oktober 2008Guldkaramel cookies
Cookies smager godt, guldkarameller smager godt - hvorfor ikke kombinere de to?
Af: Louise Dandanell Ørsted

Tid: 30 min.
150 g mørkt rørsukker
125 g smør
½ stang vanilje
1 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1 pose Toms guldkarameller
Rør smørret blødt med sukkeret. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem i smørblandingen. Pisk ægget sammen og rør det i. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i. Saml dejen.
Pluk dejen i klumper på ca. 25 g og kom 1 karamel i hver. Sæt dem med god indbyrdes afstand på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Gør hænderne våde og pres kagerne flade. Bag dem midt i ovnen ved 190 grader i 8-9 minutter. Afkøl kagerne på en rist.
Opskriften giver ca. 25 kager