Hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 12 stk.
Tid: 25 minutter. Hævetid: 1 time. Bagetid: 7-8 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL PITABRØD25 g gær4½ dl vand1½ tsk. salt750 g hvedemel
MYNTEDRESSING3 spsk. skyr2 spsk. piskefløde1 spsk. finthakket myntesalt og friskkværnet peber
FYLD1 agurksaft af ½ citron1 spsk. olivenolie1 spsk. sesamfrø½ spidskål2 dåser tun i vand1 bakke lucerne- eller rødbedespirer
Ligesom pitabrød smager bedst hjemmelavet gør naanbrød det samme. Prøv denne lækre opskrift på hjemmelavede naanbrød med nigellafrø Opskrift - sådan laver du hjemmebagte pitabrød med spidskål og tun 1. Pitabrød: Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt i hånden i 4-5 minutter. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1 time, til den har dobbelt størrelse.Slå dejen ned, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til runde boller, og rul hver bolle flad med en kagerulle. Bag pitabrødene i 7-8 minutter i en 250° varm ovn, til de er hævet op og er let gyldne. 2. Myntedressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. 3. Fyld: Skyl agurken, og skær den i tern. Vend agurk med citronsaft, olivenolie og sesamfrø, og lad det trække i mindst 1 kvarter. Snit spidskålen fint. Dræn tunen. Fyld pitabrødene med spidskål, tun, marinerede agurker og spirer, og top med myntedressing.
PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt