Brød og bagværk
2. august 2017

Hjemmelavet kagemand

En vandbakkelseskagemand smager af barndom og søde minder. Pynt den med glasur og slik, eller form den som en ring, og pynt med frysetørrede bær og hakkede nødder og chokolade til det mere voksne selskab. Her får du opskriften på en hjemmelavet kagemand
Af: Mai Knauer
Hjemmelavet kagemand

Foto: Columbus Leth

Hjemmelavet kagemand

Tid: 15 minutter.Bagetid: 30 minutter.Antal personer: 8-10. DET SKAL DU BRUGE3 dl vand75 g smør150 g hvedemel3 store ægen sprøjtepose med rund tylle GLASUR3 dl flormelis2-3 spsk. vandevt. kakaopulver PYNTfx blandet slik eller frysetørrede bær og hakkede nødder og chokolade PRØV OGSÅ: En kagemand er ligesom havregrynskugler en rigtig børnedessert. Tag børnene med i køkkenet og lav de lækreste havregrynskugler - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du hjemmelavet kagemand

1. Bring vand og smør i kog i en gryde. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt hvedemelet under konstant omrøring. Lad dejen køle lidt af, og pisk derefter æggene i 1 ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg – dejen skal være glat og ensartet, før du tilsætter mere æg. 2. Forvarm ovnen til 200° ved almindelig over- og undervarme, brug ikke varmluft. Fyld den klæbrige vandbakkelsesdej i en sprøjtepose. Sprøjt massen ud i den ønskede form på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal have en tykkelse på ca. 1 cm. Bag kagemanden eller -konen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Lad den køle helt af. 3. GLASUR: Rør flormelis og vand sammen til en tyk glasur. Tilsæt evt. kakaopulver, og dekorér kagen med glasur og pynt efter eget valg. TIP: Vandbakkelsesdej kan være besværlig at arbejde med. Det er vigtigt, at du bager ved almindelig over- og undervarme, ikke ved varmluft. Tag ikke kagen for tidligt ud af ovnen, og undgå at åbne ovndøren under bagningen, da kagen så vil falde sammen.

Læs også