Kiksekage
Foto: Lars Ranek
KIKSEKAGE
Ingredienser til kiksekage
300 g god mørk chokolade 70 %
150 g blødt smør
50 g flormelis
1 spsk. kakao
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1½ dl piskefløde
friskrevet skal af 1 økologisk appelsin
10-15 (eller flere) små firkantede, søde vaniljekiks
Opskrift - Sådan laver ud kiksekage
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Pisk smør, flormelis og kakao godt sammen; tilsæt ca. den ene æggeblomme, og pisk i ca. 3 minutter. Kom den resterende æggeblomme i, og pisk endnu i 3 minutter. Tilsæt fløden, og pisk den hurtigt i blandingen. Vend den smeltede chokolade og appelsinskallen i med en dejskraber. Beklæd en 1½-liters brødform med bagepapir. Smør et lag chokolademasse i bunden, fordel kiks over, og smør endnu et lag chokolademasse over, og læg endnu et lag kiks. Slut af med chokolademasse. Sæt din kiksekage i køleskabet i minimum 4 timer, så den bliver skærefast. Kiksekage kan holde sig 3 dage i køleskabet. Servér den i tykke skiver - kiksekage har det med at falde fra hinanden, når der skæres i den.
PRØV OGSÅ: Kiksekage i luksusudgave
Vi har samlet 25 opskrifter på gode kager og desserter til dig der bare er vild med med de gode gamle klassiskere. Her får du bl.a. opskrifter på vandbakkelser, klatkager, rødgrød, hindbærsnitter, rødgrød, trifli, gammeldags æblekage, roulade og meget, meget mere